Vaak zijn de mensen die met wetenschap bezig zijn een hoop anderen al een heel stuk voor. De technologie parken vormen de slimste mensen van de toekomst terwijl zij op hun beurt helpen de toekomst een stapje dichterbij te brengen. Technologie ontwikkeld zich over het algemeen continu door wat momenteel niet veel anders is. Soms in razend tempo. In andere gevallen iets langzamer. Toch is het zeker dat er een aantal grote stappen die een volgende revolutie tot stand gaan brengen aan zitten te komen. De aankomende decennia worden mega boeiend om te zien wat er gaat gebeuren.

Internet of Things

Dit is eigenlijk de betekenis van het internet van alles, om het zo maar te zeggen. Het internet is in eerste instantie bedoeld om ten alle tijden direct met elkaar te communiceren. Denk hierbij aan het versturen van een Whatsapp bericht, een e-mail of een videogesprek via Skype. Het Internet of Things is hier eigenlijk een soort van vervolg op. Hiermee worden dingen bedoeld als 3D printen, maar ook het rondsturen van geld bijvoorbeeld. Wanneer er nu van een bepaalde rekening in een land een bedrag naar een anders land gestuurd wordt, gaat hier vaak dagen over heen. Dit moet net als communiceren met elkaar natuurlijk veel sneller kunnen.

Cryptocurrency

Intussen heeft iedereen het woord cryptocurrency wel eens horen vallen. Men zal het vooral associeren met Bitcoin, de grootste, oudste en eerst cryptomunt die er ooit was. Inmiddels zijn er echter al duizenden soorten munten of token. De markt is daarmee miljarden waard geworden en dit lijkt in de toekomst nog veel verder te kunnen gaan groeien. Waarschijnlijk zullen lang niet al deze munten veelvuldig gebruikt worden. Sommigen zullen zelfs helemaal vergaan. Maar voor een aantal crypto´s en blockchain projecten lijkt er zeker veel moois in het verschiet te liggen. Hoe dit er precies uit komt te zien zal nog even afwachten zijn.

Artificial Intelligence

De afkorting AI staat voor Artificial Intelligence. Deze term wordt gebruikt voor hetgeen machines kunnen leren van menselijk gedrag. Eigenlijk nemen zij dit op een bepaalde manier over waardoor ze beter in kunnen schatten wat een menselijk brein in bepaalde situaties zal doen. Deze kennis gaat veelvuldig gebruikt worden om bijvoorbeeld mensen te targeten. Dit voor sales- en marketing doeleinden uitermate goed van pas komen. Al geldt dit ook voor tal van andere zaken. Het zal daarom steeds meer zijn intrede doen en op grote schaal gebruikt gaan worden.

Big Data

Dat dit een grote rol gaat spelen in de nabije toekomst lijkt voor vele specialisten wel duidelijk. De naam Big Data staat voor het verzamelen voor de analyse van het gedrag van grote groepen mensen. Eigenlijk niet meer en niet minder. Aan de hand van de kennis die hiermee opgedaan wordt kan men beter mensen targeten voor allerlei doeleinden. Vooral op het gebied van marketing en sales zal dit zeer waardevol blijken, maar dat is lang niet alles. De wereld kan aardig gaan veranderen onder invloed van Big Data. of dit een goed of slecht gegeven is zal uiteraard naar verloop van tijd blijken.